Sådan vælger du den rigtige sengelampe

Sådan vælger du den rigtige sengelampe

Sengen er givetvis det vigtigste man finder i soveværelset. Men en anden ting der er super vigtig, og mange ikke kan leve uden, i soveværelset er en god sengelampe. Mange kan godt lide at ligge i sengen og læse, enten før sengetid, eller om morgenen, inden de står op. Selv hvis ikke du har tænkt sig at bruge en sengelampe som læselampe, vil det være en fordel med en god sengelampe, da du så ikke behøver at rejse dig, for at tænde lyset om morgenen. Du slipper også for, at skulle gå i mørket og risikere at banke tåen ind i sengekanten, når du har slukket lyset henne på stikkontakten om aftenen.

Sengelampe der hænger på væggen

Når man har en væglampe installeret ved sengen i soveværelset, er den ofte tiltænkt som læselampe. Alligevel behøver dette ikke altid at være tilfældet. En væglampe ved sengen kan også bruges til, at skabe noget indirekte lys, der bare lyser ud i lokalet. Inden du bestemmer dig for hvilken væglampe du skal have til soveværelset, er det en god idé at gøre op med dig selv, hvilket behov eller hvilke krav du har til din lampe – hvad skal den kunne? Hvis lampen skal bruges som læselampe, bør du vælge en væglampe der kan justeres, altså en som har en fleksibel arm eller lampeskærm. På den måde kan du selv kan vælge hvilken retning lyset skal være rettet mod. Hvis lampen bare skal give dig et mildt baggrundslys er dette på ingen måde lige så vigtigt. Du kan få lyskilder der kan dæmpe lysstyrken, nogle via lysdæmperkontakt, andre som kan dæmpes automatisk, f.eks. ved at tænde/slukke et par gange på kontakten, så lyset dæmpes i trin. En lampe eller en pære der kan dæmpes er altid en fordel, da du på den måde selv kan bestemme hvornår der er behøv for et skarpt, funktionelt lys og ligeledes hvornår du har brug for et mildt hyggelys. Hvis du er på udkig efter en væglampe som fungerer fantastisk som sengelampe, vil en god idé være, at kigge efter Frandsens ball væglampe. Ball væglampen er både funktionel og den laves også i mange forskellige farver.

 

Sengelampe til at stå på bordet

En sengelampe på natbordet er også en god mulighed, hvis du mangler belysning til dit soveværelse. Fordelen ved en bordlampe, kontra en væglampe er at den ikke kræver nogen installation i væggen. Derudover kan man til hver en tid flytte rundt på lampen som man vil.