3 måder til at få en grønnere have indretning

3 måder til at få en grønnere have indretning

Er du allerede en etableret boligejer, eller måske står du til at overtage dit kommende drømmehjem snart? Uanset hvilken baggrund, kan du som boligejer hurtigt i den situation, hvor du undrer dig over, hvordan du kan ”spice dit hjem op”.

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til indendørs indretning såvel som udendørs. De kan ses at være to sider af én og samme verden. Men det er ikke altid, at der er behov for begge, har du for eksempel ikke en have, som du styrer, er haveindretning nok så vigtigt sammenlignet med indendørs. På den anden side kan du have begge aspekter, da det er de færreste der bor i deres have eller tom grund.

Haven og din personlighed

Føler du at din have mangler et mere grønt pus, findes der forskellige måder på, hvordan du kan få en mere frodig have. Men hvilken én eller par metoder, som du finder relevante, afhænger af din individuelle smag.

Haven har mange af de sømmeligheder med dit hjem, hvor den største er, at de begge to afspejler din personlighed. En anden ting som er værd at have in mente her, er at ikke alle har de samme grønne fingre eller lyst til havearbejde. Derfor er det vigtigt at gøre op med dig selv, inden at du kaster dig ud i dit kommende haveprojekt, om hvor meget havearbejde du ønsker.

En tommelfingerregel er at jo mere flora – jo mere arbejde skal du lave.

Når det så er sagt, får du 3 simple måder til at få en mere frodig have. Ikke alle tre passer nødvendigvis ind til din have, da haver er forskellige, hvorfor det er vigtigt at have dette med i din overvejelse inden du griber fat i pengepungen.

Frugttræer

En måde hvorpå du kan få mere grønt og mere spændende liv, er ved at plante frugttræer rundt omkring i haven eller i et særligt område. Der findes mange forskellige lige fra æble-, blomme-, kirsebærtræer mv. Ved at plante frugttræer kan du også blive lidt selvforsynende på den fløj og muligvis få en tur mindre til supermarkedet. Husk at forskellige træer har forskelligt behov for vedligehold.

Espaliervægge

En populær løsning er at lave espaliervægge eller plantegitre i haven. De kan fungere som et levende hegn, da espalier, klatreplanter, frugttræer og slyngplanter kan monteres, så de vokser op ad væggenes masker. Du kan lave espalier ved brug af træ eller rionet. Første nævnte kræver mere vedligehold, men har et mere naturligt look. Derimod kræver rionet ingen vedligehold, hvilket er oplagt for dig ønsker at spare havetimer.

Buske

En tredje mulighed er at plante små eller større buske rundt i haven. Du kan også bruge buske som en naturlig afskærmning eller ekstra lag til dit hegn. Husk at buske ligesom frugttræer har et svingende behov for vedligehold afhængigt af sorten.