Kulturelle oplevelser i Holstebro

Kulturelle oplevelser i Holstebro

Åh, hvad skal vi dog lave i ferien? Det spørgsmål er stort set altid aktuelt i de fleste familier – og ikke mindst her i en coronatid, hvor man er vant til at sidde foran skærmen og arbejde online.

Børnene har brug for at opleve noget andet, se noget andet og lave andet end kun skolearbejde. Det kan være svært, at finde ud af hvad tiden skal gå med. Og det skal jo også helst være uden for hjemmets fire vægge, så ungerne ikke bare sidder og hænger foran tv’et eller med en iPad i hånden.

 

Men jeg har et forslag, hvis du kunne tænke dig at opleve Holstebro. For byen bærer præg af kulturelle og spændende oplevelser for hele familien! Oplevelser som kan gøre en feriedag lidt sjovere – ikke mindst i en tid, hvor der stadig er en del, der er lukket ned.

 

Fakta om Holstebro

 

Hvor ligger Holstebro? Her er lidt fakta: Byen ligger placeret i det nordlige Vestjylland ved Storå, og har ca. 36.600 indbyggere. Ikke nok med at byen er  stedet for Danmarks ældste permanente gågade som blev grundlagt i 1963, så er det en smuk gade som går fra Store Torv til Brotorvet.

 

I byens centrum er der endda fundet middelalderlige krukker, der kan spores helt tilbage til 1100-tallet og Holstebro er altså en by, der bærer præg af samfund, kultur og historie. Byen har nemlig haft indflydelse på markedet og den måde man handler og i slutningen af 1800 tallet steg indbyggertallet og det fortsatte videre ind i 1900 tallet. Det blev en by, hvor selv jernbaneforbindelser kom til og nu blev det muligt for indbyggerne at transportere sig til og fra byen.

 

I Holstebro kan du opleve mange seværdigheder. Du kan f.eks. besøge Nørre Vosborg, en herregård, der er omgivet af smuk natur og haveanlæg eller

 

I Huset for Kunst og Design kan du opleve kunst og design. Der er store rum, hvor der udstilles kunst og er ca. på 400 kvm. Derudover kan du også se og opleve nogle af de andre seværdigheder såsom luksuriøse filmoplevelser i biografen, besøge herregåre med den skønneste natur eller besøge postkontroet som blev til i 1978 og er et museum som forhandler frimærker.

 

I Danmark kan man finde de skønneste oplevelser og seværdigheder, hvis man tager sig tid og planlægger en tur rundt i Danmark. Der findes mange spændende byer, men særligt har Holstebro en særlig plads i manges hjerte, pga. den skønne natur og de mange seværdigheder.

 

I burde helt klart overveje turen i en af forårets mange helligdage, eller måske gemme turen til sommerferien. Husk at tage et godt kamera med, så i kan få taget billeder af en masse gode minder, som I aldrig vil glemme.