Husejer? Så SKAL du havde solceller nu

Husejer? Så SKAL du havde solceller nu

Hvis du er husejer og måske er i gang med at lægge nyt tag på dit hus, er det nu, du skal tænke på at få et solcelleanlæg installeret.

Et solcelleanlæg kan give dig store besparelser på din elregning og er samtidig en klimavenlig energiform – derfor skal du have opsat solceller, og så holder dit solcelleanlæg lige så længe som dit nye tag – nemlig i 30 år.

 

Hvis du vælger en løsning der æstetisk passer til dit hus, vil et solcelleanlæg også kunne give dig en værdistigning ved et eventuelt salg af huset.

Integreret i tegl

Som noget nyt kan du nu få installeret solceller, der ligner helt almindelige teglsten samtidig med, at de genererer strøm til din bolig.

 

Solcellerne er næsten usynlige og kan for eksempel installeres på sydsiden af taget, mens den anden halvdel af taget har almindelige teglsten.

 

Prisen på sådan en løsning er dog væsentligt dyrere end de traditionelle solcelleanlæg, men er bestemt værd at overveje, hvis du alligevel skal have lagt nyt tag på huset.

Størrelsen skal passe til dit forbrug

En tommelfingerregel er, at et solcelleanlæg på 6 kW vil kunne dække det årlige elforbrug for en familie med to voksne og to børn.

 

Selv om solen ikke skinner i Danmark, som i sydeuropa, kan du sagtens få store besparelser på din elregning – et solcelleanlæg behøver nemlig ikke direkte sollys for at producere strøm. Det producerer strøm hele året, selv om vinteren er mørk i Danmark.

 

En anden god grund til at vælge at købe et solcelleanlæg nu er, at priserne på solceller løbende er faldet de senere år, og udviklingen ser ud til at fortsætte i takt med, at der bliver udviklet nye teknologier. Solceller er i dag langt mere effektive end tidligere.

Tilskud til solceller

Der gives ikke længere egentligt tilskud til solceller, men du kan få håndværkerfradrag for monteringen.

 

Det betyder, at du kan få kr. 25.000 i tilskud per person i husstanden, der er fyldt 18 år.

Vær med til at bevare kloden til vores efterkommere

Med et solcelleanlæg er du med til at bidrage til den grønne omstilling, hvor vi skal bruge 100 % vedvarende energi i 2050.

 

Vidste du for eksempel, at et solcelleanlæg på 10 kvadratmeter sparer 1/2 ton CO2 om året?

 

Introducer også dine børn i solenergiens verden ved at give dem en solcelle powerbank til opladning af elektronikken.