Har du styr på opstart af din spa her til sommer

Har du styr på opstart af din spa her til sommer

Månederne bliver varmere, de lyse nætter er foran os og der for alvor dømt sommerhygge i haven. Hvis du er den heldige ejer af et spabad derhjemme, så kan du også glæde dig til ægte luksusstunder i det varme boblende vand under den åbne himmel.

Du får den bedste oplevelse med dit spabad, når du kommer godt fra start. Har du styr på opsætning af dit spabad derhjemme? Hvis du mangler en vejledende guide så læs med her og se, hvordan du opstarter din spa.

Opstart af din nye spa

Hvis det er første gang at du opstarter din spa, så skal du følge en god step by step guide, så du husker at få det hele med. Sådan opstarter du din spa, og får det bedste ud af din spa oplevelse der hjemme.

Det første du skal gøre er at få foretaget en grundig rengørning af din spa. Cirkulationssystemer, sluser og afløb skal renses i dybden med særlig fremstillet spa-cleaner. Karet skal fyldes med vand og tilsættes en Biofilm Cleaner, som er et rensende kemiprodukt. Spaen skal dernæst køre med det rensende produkt i cirka 20 minutter, hvor du løbende fjerner skummet fra spaens overflade. Dette skal gøres med nyt badevand af to omgange, så karet bliver renset ordentlig igennem. Når spaen er renset igennem, så tømmes karet for vand og spules ren, så det er klar til at blive fyldt op med det permanente badevand.

Hold badevandet rent

Det badevand som du fylder i din spa skal være helt normalt drikkevand fra din vandhane. Før din spa er parat til at blive brugt, så skal vandet have et grundig behandling med diverse rensende produkter.

Når du har et spa der hjemme, så er det essentielt at du også har godt med vandpleje til at holde vandet hygiejnisk og rent. Nedfald, bakterier og skidt fra badegæster kommer uundgåeligt til at påvirke vandkvaliteten, hvis ikke du sørger for den gode vandpleje.

Sørg derfor at investere i diverse renseprodukter som for eksempel klortabletter og spacare samt teststrips til at tjekke vandets PH-værdi. PH-værdien har meget at sige om kvaliteten på dit spavand. PH-værdien skal altid ligge mellem 7.0 og 7.4. Hvis teststrippen viser en værdi, som er enten over eller under, så skal dette justeres ved hjælp af spacare produkter. Du kan altid læse mere om vandpleje, der hvor du har købt din spa.