Gode tips til indretning af mindre lejlighed

Gode tips til indretning af mindre lejlighed

Har du lige er flyttet ind i en mindre lejlighed, så vil du sandsynligvis gerne vide hvordan du kan indrette den så at det opleves som både større og mere praktisk. Her er nogle tips til at nemt at få en mindre lejlighed til at føles mere rummelig.

 

1. Sørg for opbevaring i højden

Udnyt hele højden og sørg som opbevaring helt op til taget, måske kan du tage hjælp af en professionel tømrer eller murer for at få en perfekt skræddersyet løsning. Placere derefter det du sjældent bruger øverst. Når man bor småt, er det smart at arbejde med lukket opbevaring for at skabe ro. En fejl, mange begår, er at stille en hylde op her og der. Det giver et roder udtryk. Udnyt i stedet det fulde udbytte af en eller to vægge og maksimer opbevaringen lige der. Så får du nogle vægge fri, hvilket leder til mere plads.

 

2. Lyse farver

Mørke farver får et rum til at føles mindre og lyse farver har den modsatte effekt. Det betyder dog ikke, at hele lejligheden skal være helt hvid. Prøv at arbejde med grå eller beige og andre lyse nuancer – gerne pasteller.

 

3. Indret sådan

Når man bor småt, er det godt at se hele lejligheden som en helhed. Et smart trick er også at blande store og kraftige møbler (såsom sofaen eller køkkenbordet) med mere petit og pænere møbler (såsom sofaborde med smalle ben) for at skabe en dynamisk følelse.

 

4. Få boligen til at se større ud med hjælp at et stort spejl

Udover lyse farver på væggene og en sammenhængende farvesammensætning kan et stort spejl også få rummet til at føles større. Spejlet i hallen er givet, men du kan med fordel placere andre på væggen ved spisebordet eller sofaen som pynt.

 

5. Sørg for godt placeret og planlagt belysning

Hav en loftslampe i en størrelse, der er tilpasset rummets størrelse, og sørg for, at den spreder et jævnt lys over store dele af rummet. Dette åbner rummet. Suppler så med mindre lamper, hvor du har brug for ekstra lysfokus. Kontakt en professionel elektriker, hvis du har brug for hjælp, husk på at det oftest er billigere at hyre en lokal, så hvis du bor i Gladsaxe, kontakt f.eks. Autoriseret Elektriker Gladsaxe her: https://www.autoriseret-elektriker.dk/elektriker-gladsaxe/