Derfor skal du vælge trægulv til din bolig

Derfor skal du vælge trægulv til din bolig

Hvis du gerne vil have et gulv i din bolig, der er både flot og praktisk, bør du vælge et gulv af træ. Denne type gulv kan du nemlig få i flere forskellige træsorter og dermed også flere forskellige farver. Det giver dig altså rig mulighed for at finde netop den farve, der harmonerer bedst med farvevalget i din bolig. Derudover er træ også et meget solidt materiale, der kan holde til lidt af hvert. Derfor er det også et godt valg, når du gerne vil have et gulv, der kan holde til hverdagsbrug.

Vælg blandt flere forskellige træsorter

Når du gerne vil have et nyt trægulv, har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige træsorter. Blandt andet kan du vælge mellem:

  • Bambusgulve
  • Billige plankegulve
  • Fyr
  • Gran
  • Douglas
  • Eg

Samt mange, mange flere træsorter. Derfor vil du uden tvivl også kunne finde en træsort, der lever op til dine funktionelle såvel som æstetiske ønsker.

Vælg blandt flere forskellige producenter

Det er ikke kun træsorten, som du har mulighed for at vælge imellem. Du kan også vælge blandt flere forskellige producenter. Hvis du derfor har forelsket dig i en specifik producents arbejde, kan du vælge deres gulv. Nogle producenter har eksempelvis et stort fokus på bæredygtighed. Hvis det er fokus, som du gerne vil støtte, kan du derfor vælge gulvmateriale fra firmaet.

Sådan vælger du det rette gulv

Når det kommer til trægulve, har du næsten uendelige muligheder. Først og fremmest kan du vælge mellem et utal af forskellige træsorter. Ligesådan kan du også selv vælge, hvor poleret kontra naturligt gulvet skal være. Derfor har du altså rig mulighed for at vælge netop det trægulv, som du drømmer om. Men det betyder selvfølgelig også, at der er mange valgmuligheder, som du skal tage stilling. Derfor kan det også hurtigt virke uoverskueligt at finde det rette gulv til din bolig. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, bør du først og fremmest finde ud af, om du ønsker et lyst eller mørkt gulv. Det kommer helt an på, hvilket udtryk du gerne vil skabe i rummet. Derfor er det også et smagsspørgsmål. Når du har besluttet dig for en farve, har du automatisk sorteret en del træsorter fra. Dernæst bør du tage stilling til gulvets holdbarhed. Nogle træsorter er nemlig mere holdbare end andre. Hvis du eksempelvis har små børn, er det formentlig en god idé med en træsort, der er ekstra holdbar.