Bange for vand i kælderen eller sprængt vandrør?

Bange for vand i kælderen eller sprængt vandrør?

Er du kælderejer, har du garanteret prøve at få din kælder oversvømmet en gang eller to. Har du en større kælder, har du måske endda oplevet at få flere forskellige kælderrum oversvømmet på én og samme gang. Dette kan især være hårdt for dig, der opbevarer tøj, elektronik og gamle minder i din kælder. Er du bange for vand i kælderen eller sprængte vandrør, og ønsker du at forebygge og beskytte din kælder mod eventuelle vandskader? Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge. Måske vil du blive overrasket over, hvor let det kan gøres!

Den smarte fugtalarm

Der er som tidligere nævnt rigtigt mange kælderejere, der frygter en eventuel oversvømmelse eller vandskade i deres kælder. Du kan gøre mange forskellige ting for at forebygge disse skader, men ønsker du en enkel og let løsning, kan du vælge at investere i en smart fugtalarm. Med en fugtalarm får du en hjælpende hånd, der hurtigt og effektivt gør dig opmærksom på, hvornår der er risiko for et fugtigt og dårligt indeklima i din kælder. Fugtalarmen kan også hjælpe dig med at måle selve fugtigheden på væggen, hvor den sidder. Er uheldet ude, og opfanger fugtalarmen vand, fugt eller alarmerende temperaturskift, slår fugtalarmen direkte alarm, og udstøder en høj lyd for at alarmere beboeren i hjemmet. Du kan være sikker på, at alarmen kan høres, uanset hvor i hjemmet du befinder dig! Ejer du ikke din en bolig, men bor i stedet til leje hos et boligselskab, kan du ofte regne med, at der i forvejen er installeret en smart fugtalarm i hjemmet og kælderen.

Ønsker du at beskytte din kælder ekstra meget mod vand-og brandskader, kan du desuden installere en røgalarm, der ligesom fugtalarmen, også opfanger fugt i rummet.

Fordele og ulemper

Der er flere forskellige fordele og ulemper ved en fugtalarm. En af ulemperne er blandt andet, at fugtalarmen måler temperaturen på væggen og ikke i luften. Derfor kan der forekomme små skader, som fugtalarmen ikke opfanger, da temperaturen på væggen ikke ændres markant. Derudover kan fugtalarmen ikke måle eller teste vægge og rum for skimmelsvamp, som forekommer ved et forhøjet fugtniveau.

En af fordelene ved fugtalarmen er, at uanset hvilken fugtalarm du vælger, er den grundigt testet med dokumenteret effekt. Derudover er der andre fordele som høj batterilevetid på to år, er let og intuitiv at benytte og kræver desuden ingen teknisk indsigt.

Priser

Prisen på den smarte fugtalarm varierer meget, alt efter hvilken alarm du ender med at vælge. Nogle fugtalarmer er bedre end andre, med diverse forskellige funktioner, og derfor er priserne på dem også relativt forskellige. Ønsker du en god og enkel fugtalarm, med alle de basale funktioner, kan du sagtens finde denne på markedet til omkring 300 kroner. Er du i tvivl om, hvilken fugtalarm, der passer bedst til lige netop din kælder, kan du altid kontakte en fagmand, og få den hjælp du skal bruge. Nu er du klar til at finde din nye fugtalarm.