Hvorfor køre en elbil?

Hvorfor køre en elbil?

Biler, lastbiler og andre former for transport er en af de største producenter af luftforurening i vores land. Emissioner fra transportsektoren bidrager i høj grad til ozonforurening ved jordoverfladen (også kaldet smog) og partikelforurening, som begge er meget skadelige for helbredet og endda kan være dødelige. Biler og lastbiler udleder også kuldioxid, som er en af de drivhusgasser, der er ansvarlige for klimaændringerne. Klimaændringerne forværrer desuden luftkvaliteten, da varmere temperaturer fører til større dannelse af ozonforurening, og hyppigere og mere intense skovbrande resulterer i mere partikelforurening. Rapporten “State of the Air” fra 2020 viste, at næsten halvdelen af USA’s indbyggere indånder usund luft. Vi er nødt til at rydde op i vores beskidte biler, lastbiler og busser, hvis vi fortsat skal forbedre luftkvaliteten.

Typer af elbiler

Elbiler, eller EV’er, drives af elektricitet i stedet for benzin, hvilket gør dem til et meget renere alternativ til traditionelle biler. Der findes en række forskellige typer af elektriske køretøjer. Rene elbiler (EV’er) kører udelukkende på elektricitet og producerer ingen udstødningsemissioner; disse køretøjer kan drives ved at blive tilsluttet en elektricitetskilde eller ved at blive drevet af brint. Plug-in-hybridbiler anvender en kombination af elektricitet og forbrænding, hvilket betyder en større rækkevidde, når de drives af benzin, men de er ikke så rene som elbiler, der kører udelukkende på elektricitet.

Selv om elbiler er så meget bedre for miljøet og vores sundhed, er der stadig nogle mennesker, der tøver med dem. De mest almindelige bekymringer ved elbiler er omkostningerne og rækkeviddeangst, som er frygten for, at man løber tør for strøm og ikke er i nærheden af en ladestation.

Koster de virkelig mere?

På trods af den populære opfattelse er det ikke sikkert, at de er dyrere end traditionelle gas- eller dieseldrevne køretøjer, når man ser på de samlede omkostninger til køb og drift af en EV, når man ser på de samlede omkostninger.  Selv om den oprindelige købspris ofte er højere, er priserne faldende, og der er føderale og statslige skattefradrag, som gør EV’er endnu mere overkommelige. Faktisk kan EV’er være berettiget til et føderalt skattefradrag på op til 7.500 dollars samt yderligere statslige skattefradrag, afhængigt af hvor du bor. Du kan få mere at vide om, hvorvidt du er berettiget til skattefradrag, på deres websted. Ligesom traditionelle biler er der en række forskellige EV-modeller, du kan købe – fra avancerede modeller med mange funktioner til mere enkle versioner. Der findes elbiler, der passer til de fleste budgetter. Inden for de næste fem år forventes det, at elbiler vil være billigere end tilsvarende benzindrevne modeller. Læs mere om transportabel ladekabler her-

De virkelige besparelser kommer, når du ser på omkostningerne til brændstof og vedligeholdelse af din elbil. Elektricitet er meget billigere end benzin og koster omkring halvdelen af, hvad benzin ville koste. Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige EV-ejer kan spare tusindvis af dollars i brændstofudgifter.

Det enkle design af EV’er betyder også, at de har færre dele, der kan blive slidt op og skal udskiftes. Ejerne af elbiler behøver ikke at bekymre sig om tændrør, transmissioner, radiatorer eller olieskift, hvilket fører til lavere vedligeholdelsesomkostninger end benzindrevne køretøjer. De fleste elbiler har også regenerativ bremsning, som bruger elmotoren til at foretage en stor del af bremsningen. Dette kan være med til at spare bremseklodserne og -skiverne i elbiler, hvilket yderligere reducerer vedligeholdelsesomkostningerne. Når alt dette er taget i betragtning, er eksperterne enige om, at selv om den oprindelige købspris i øjeblikket er højere for en elbil, bliver de faktisk det bedre køb efter ca. 50.000 miles. På det tidspunkt har ejeren af en elbil tjent de indledende omkostninger tilbage og vil opleve billigere driftsomkostninger i hele bilens levetid.

Hvordan håndterer den?

Ud over de lavere omkostninger er EV’er behagelige at køre. Elbiler har generelt et lavere tyngdepunkt, hvilket giver bedre håndtering, komfort og reaktionsevne. Elmotoren giver en jævn acceleration og deceleration og en støjsvag kørsel, hvilket alt sammen fører til en bedre køreoplevelse.

En anden fordel ved elbiler i forhold til benzindrevne køretøjer er bedre acceleration og flere hestekræfter. Elbilsmotorer har ingen transmission og leverer kraften direkte til hjulene. Som følge heraf kan de gå fra 0-60 meget hurtigere end en traditionel bil. Det er derfor, at accelerationen er så meget hurtigere i en elbil.

Elmotorer kan også udnytte deres hestekræfter mere effektivt, fordi de har færre bevægelige dele. Elbiler vil synes at have mere kraft end en benzindrevet bil med de samme hestekræfter. Det er derfor, at elbiler er hurtigere og mere kraftfulde.

Hvor langt kan de virkelig rejse?

Den primære årsag til, at folk ikke vil købe en elbil, er ofte bekymringen for rækkevidden. Rækkeviddeangst er frygten for, at en elbil vil løbe tør for batteri, inden den når sin destination, og at ejeren vil strande eller ikke kunne finde et sted at oplade batteriet. Batteriernes rækkevidde for de fleste nye elbiler er fra 200-400 miles pr. opladning. En gennemsnitlig person kører omkring 30-40 miles om dagen, så mange ejere af elbiler behøver kun at oplade deres køretøjer et par gange om ugen.

De fleste ejere af elbiler behøver kun at lade op derhjemme eller på arbejdet. Hvis en EV-ejer har brug for at oplade på vejen, er det blevet lettere at finde en ladestation. Der findes i øjeblikket over 26.000 offentlige ladestationer i USA, hvoraf mange ligger langs motorveje, hvor bekymringer om lav batteristrøm kan begynde. Der findes også apps, der kan hjælpe EV-ejere med at planlægge deres ture og finde den nærmeste ladestation langs deres rute. Den føderale regering arbejder sammen med mange delstatsregeringer og den private sektor på at udvide antallet af ladestationer i USA kraftigt, så de bliver lige så almindelige som tankstationer.

Næste gang du er på markedet for at købe et nyt køretøj, så tænk på den luft, som vi alle indånder. Ved at gøre din næste bil til en elbil vil du være med til at forbedre vores luftkvalitet og bremse virkningerne af klimaændringerne. Når det drejer sig om at beskytte vores sundhed mod luftforurening og klimaændringer, har alle en rolle at spille. Enkle individuelle skridt kan gøre en kollektiv forskel. Jo flere der gør noget, jo større bliver vores indflydelse.